subota, 17. lipnja 2017.

NEVJEROVATNO NJEŽAN I UKUSAN KUGLOF!

Fotografija korisnika/ce Bakini Recepti.

SASTOJCI:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl tople vode
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • korica od limuna
  • 2 žlice kakao

PRIPREMA:

1. Odvojimo bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka izmiksamo čvrsti snjeg. U drugoj posudi
izmiksamo 150g. šećera, 4 žumanjka, vodu i vanilin šećer u pjenastu masu. Dodamo brašno pomješano sa praškom za pecivo, naribanu koricu limuna, ulje, a na kraju snjeg od
bjelanjaka. 2. 1/3 smjese odvojimo, u nju sipamo kakao i 50 g šećera te izmješamo mikserom ili
pjenjačom da se sve sjedini. U namazan i brašnom posut kalup za kuglof ljevamo
naizmjenice svjetlu i tamnu smjesu, ili izlijte prvo svjetlu smjesu, pa u nju ljevajte tamnu i sa
vilicom blago promješajte da dobijete šare.
3. Pećnicu zagrijte na 180°C i pecite cca 40 minuta. Izvadimo iz modle i pospemo obilno
šećerom u prahu ili napravimo glazuru od čokolade i cijeli ohlađeni kuglof premažemo sa
njom.


0 komentari:

Objavi komentar